Millennia en Red 1

Posted on Posted in tonmeister

De Millennia HV-3c is een stereo preamp in het hoogste segment: zo’n beetje de meeste transparante die te krijgen is. Volkomen neutraal en kleurloos, komen zo met name de DPA 4006 (door Rens Heijnis gemodificeerde) microfoons volledig tot hun recht. Uitermate geschikt voor akoestische opnames in een goede ruimte.

HV3C-Web1960

De Red 1 van Focusrite is al een tijdje niet meer te koop (en vervangen door de minder mooie RedNet- en 500-serie). Gebouwd volgens ontwerp van de legendarische Rupert Neve, zijn dit preamps die een heel klein beetje kleuren, maar wel nog steeds ontzettend transparant zijn. Als ze iets toevoegen is het een minuscuul beetje tweede harmonische vervorming (door de Lundahl trafo’s), en die maken het geluid aangenaam ‘warm’.

4311-focusrite-red-1-large